Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Έχουν και αυτά ψυχούλα, να μην το ξεχνάμε.



Η Παγκόσμια Ημέρα για τα ζώα, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι ο σεβασμός για τις άλλες μορφές ζωής είναι συχνά δείκτης για το σεβασμό μας στις ανθρώπινες αξίες.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.
Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδη συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

(ΠΗΓΗ: madata.gr)




14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα!Τι γλυκιά ανάρτηση!
Αγαπώ πολύ τα ζωάκια και τώρα που ζω στην εξοχή έχω μια σκυλίτσα και δέκα γατούλες!Τρελαίνομαι στην ιδέα ότι κάποιοι άνθρωποι βασανίζουν φριχτά αυτές τις αθώες ψυχούλες.

ΓΙΑΝΝΑ είπε...

Καλη μου Μετα αγαπω τα ζωα και εχω μεγαλωσει με αυτα.Ενω ολοι ασχολουνται με τις εκλογες και τις αυτοδυναμιες εσυ μας θυμιζεις αυτο που πολλοι το ξεχασαν.Τι αδολη αγαπη,τι ομορφια και ποσα διδαγματα μπορει να παρει ο ανθρωπος απο τα ζωα!Φανταζομαι πως και στα παιδακια σου θα εχεις μαθει να τα αγαπουν.Καλο σου βραδυ.

meta είπε...

Με τα φτερά της ψυχής

Καλησπέρα Ειρήνη μου. Είσαι τυχερή που έχεις μια σκυλίτσα και δέκα(!) γατούλες! Εμείς προς το παρόν δεν έχουμε ζωάκι γιατί 1ον νοικιάζουμε σπίτι και δεν έχουμε τον κατάλληλο χώρο και 2ον θέλω να μεγαλώσει λίγο και ο μικρός μου για να είναι να μπορούν μαζί με την κόρη μου να φροντίζουν (και να μην ταλαιπωρούν) το σκυλάκι που τους έχω υποσχεθεί όταν με το καλό πάμε στο δικό μας σπίτι (ευελπιστώ μέχρι το καλοκαίρι)!

meta είπε...

Γιάννα

Ήμουνα σίγουρη ότι και εσύ αγαπάς τα ζώα. Φαίνεται ο άνθρωπος.
Ναι τα μικρά μου τα αγαπούν πολύ όντως και περιμένουν με αγωνία πότε θα πάρουμε το δικό μας ζωάκι.
Όσο για τις εκλογές, που ανέφερες, πήγα ψήφισα για να είμαι απλά ενεργός πολίτης και μέχρι εκεί. Ασχολούνται αυτοί μαζί μας;;
Φιλιά και καλή ξεκούραση!

Λυγερή Βασιλείου είπε...

O σεβασμός και η αγάπη σε κάθε μορφή ζωής υποδηλώνει τον σεβασμό πρωτίστως στον εαυτό μας.

http://ligery.pblogs.gr
http://pygemos.blogspot.com
http://lygeri.pblogs.gr

Ιωάννα είπε...

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα Μέτα μου. Η μικρή θέλει ένα κουταβάκι αληθινό. Δυστυχώς, αφενός μένουμε σε διαμέρισμα, αφετέρου δεν είμαι σίγουρη οτι θα μπορεί να παίξει όμορφα μαζί του. Είναι ακόμη μικρούλα και φαντάζεται οτι τα κουταβάκια μιλάνε και κάνουν κόλπα...
Προς το παρόν μας παρηγορεί η επίσκεψη στο σπίτι του παππού που έχει από όλα τα ζωάκια.

Maria Tzirita είπε...

Είδες, με τα άλλα "ζωα", τα ξεχάσαμε τα ζώα, εκείνα που είναι σπουδαιότερα από πολλούς ανθρώπους, σε ψυχή κι ευαισθησία... Τα λατρεύω και τα τιμώ κάθε μέρα κι όχι μια φορά το χρόνο! Φιλιά Μεταξία μου!

Ektoras είπε...

Μπράβο αγαπητή Μέτα για αυτήν την εξαιρετική ανάρτηση. Τα αγαπάω πολύ τα ζώα, έχω σκύλο σπίτι που το μάζεψα αδέσποτο, άρρωστο, υποσιτισμένο. Εδώ και 9 χρόνια κάθε μέρα μου δείχνει οτι δεν το ξεχνάει!


"Δεν υπάρχει καλύτερος ψυχίατρος στον κόσμο απο ένα κουτάβι που γλυφει το πρόσωπό σου"

Ben Williams

meta είπε...

Λυγερή

Λυγερή μου αυτή ακριβώς η φράση τα λέει όλα!

meta είπε...

Ιωάννα

Εχουμε το ίδιο θέμα Ιωάννα. Πιστέύω πάντως πως όταν μπορούμε καλό είναι να τους πάρουμε ένα ζωάκι για να μαθαίνουν και να τα φροντίζουν και να είναι υπεύθυνα. Το κυριότερο είναι είτε έχουμε είτε όχι να μαθαίνουμε στα παιδιά μας να τα αγαπούν.

meta είπε...

Μαρία Τζιρίτα

Μαρία μου είναι γνωστή η μεγάλη αγάπη σου για τα ζώα και αυτό σε τιμά. Και πράγματι την αγάπη μας την αποδεικνύουμε καθημερινά και όχι μια φορά το χρόνο όπως με όλους όσους αγαπάμε.

meta είπε...

Έκτορας

Μπράβο και σε εσένα Έκτορα που πήρες υπό την προστασία σου ένα αδέσποτο. Πιστεύω πως όταν θελουμε να πάρουμε ένα ζωάκι όταν περιθάλψουμε ένα αδέσποτο είναι δυο φορές καλό και αυτό θα κάνω κι εγώ όταν τους πάρω σκυλάκι.

marianaonice είπε...

Χαίρομαι που σε @βρήκα!
Ναι έχουν κι αυτά ψυχούλα!!
Συμφωνώ απόλυτα!

meta είπε...

@marianaonice

Μαριάννα μου το είχα δει το σχόλιο και πήγα να διαβάσω την ανάρτηση στην οποία παρέπεμπε (που μου άρεσε πολύ, πολύ καλή ιδέα το καλοκαίρι να αφήνεις νερό στην πόρτα, θα το κάνω στο εξής!), και έμινα με την ιδέα ότι είχα απαντήσει συγγνώμη δε σε αγνόησα...!

Αναγνώστες