Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Τί μας προσφέρει μικρές στιγμές ευτυχίας;

Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες μέρες ενώ έχω διάφορα στο μυαλό μου δεν μπορώ να γράψω. Δε θέλω να γίνω φορτική και να μιλήσω για όλα αυτά που νοιώθω. Πιέστηκα γιατί ανέλαβα πολλά πράγματα τελευταία, είχα μελαγχολήσει λιγάκι ίσως και στενοχωριέμαι πολύ για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια φίλη μου. Αυτό που με στενοχωρεί όμως περισσότερο είναι ότι δεν μπορώ να βοηθήσω. Σε ότι είναι δυνατό είμαι δίπλα της και κάνω ό,τι μπορώ όταν όμως το πρόβλημα επεκτείνεται σε οικονομικό επίπεδο εκεί δυστυχώς δε μπορώ να κάνω πολλά. Γιατί αν μου πέρναγε και είχα τη δυνατότητα θα το είχα λύσει. Μιλάμε για μια σπουδαία κοπέλα την ιστορία της οποίας θα σας τη διηγηθώ κάποια στιγμή.
Για να ξεφύγω έστω για λίγο από όλα αυτά που με έχουν στενοχωρήσει και να δούμε και λίγο τη θετική πλευρά της ζωής, σας προσκαλώ να σκεφτείτε και να μιλήσετε για:
"Απλά καθημερινά πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους"
Π.χ στη δουλειά μου η κυρία Ε. η λογίστρια μας μου είπε: " Να παίζω με τα εγγονάκια μου."
Εσείς;

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Μεταξία, σε χάσαμε!
Καταλαβαίνω σε τη θέση βρίσκεσαι αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για τις ζωές των άλλων,δεν μπορούμε να τους σώσουμε, μόνο να τους δείξουμε την αγάπη και την συμπόνια μας.
Λοιπόν όπως γράφω και στην ανάρτησή μου,αυτό τον καιρό μου αρέσει η επαφή με τη φύση.Χτες βγήκα και μάζεψα με τις ξαδέλφες μου παρέα, σαλιγκάρια!
Για δες συγχρονικότητα! και εγώ έχω γράψει για τις στιγμές της ζωής που μέσα από την απλότητα μας φέρνουν ευτυχία!

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Καλώς το κορίτσι μας!
Ειναι πολύ σημαντικό,στις μικρές στιγμές να βρίσκεις μεγάλα θαύματα!
Ηκ υριακή μου που μαζεύεται η οικογένεια και έχω το χρόνο νατους περιποιηθω όπως θέλω,να τους μαγειρέψω,να τους χαρω στο τραπεζι,να συζητησουμε αβίαστα χωρις να μας τρέχει οχρόνος να πάμε στις δουλιές μας.Ενα καλό βιβλίο όταν βρισκόμαστε στη λέσχη το συζητάμε,συμφωνουμε,διαφωνουμε και περνάμε καλά.Όταν περπατάω(χιλιομετρα..)δίπλα στην λίμνη η ψυχικη ηρεμια που μου δινει..ολα αυτά για μενα είναι στιγμές ευτυχίας.Καλη εβδομάδα να'χεις φιλιά..

ΓΙΑΝΝΑ είπε...

Καλη μερα Μετα!Οταν υποφερουν αγαπημενα προσωπα και δεν μπορεις να βοηθησεις νοιωθεις ποσο αδυναμος εισαι.Προσπαθησε να μην μελαγχολεις δεν σε βοηθαει καθολου.Νοιωθω πως εισαι ατομο ευαισθητο που μπορεις να προσφερεις αγαπη.Αλλα και το γεγονος οτι γραφεις εδω για την φιλη σου ειναι ηδη σημαντικο.
Το διαβασμα ενος καλου βιβλιου,λιγες ωρες καταπονησης στον κηπο,μια ταινια που θα με βαλει σε σκεψεις ειναι πραγματα που μου δεινουν χαρα και ξεκουραση.
Ευχομαι συντομα να μας γραψεις ευχαριστα.

Maria Tzirita είπε...

Με κάνει ευτυχισμένη κάθε εκδήλωση αγάπης που παίρνω από τους γύρω μου, με κάνει ευτυχισμένη η αγκαλιά της κόρης μου - καθε φορά! Φιλάκια πολλά Μεταξία μου, καλή σου βδομάδα!
Υ.Γ. Η εκδήλωση θα γίνει στις 14/11, σάββατο απόγευμα στις 6, ελπίζω να τα καταφέρεις να έρθεις και να σε ξαναδώ! Θα κάνω και ανάρτηση σχετικά, με τις λεπτομέρεις, εν καιρώ.

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα!
Ελπιζω να ειναι περαστικο ο,τι συμβαινει στη φιλη σου! Η αγαπη ενος δικου σου ανθρωπου παντα βοηθαει...
Με κανει ευτυχισμενη να περπαταω στη βροχη! Να ακουω τα αγαπημενα μου τραγουδια! Τα πρωινα της Κυριακης που πινω καφε αγκαλια με τον αντρα μου και χουχουλιαζουμε στον καναπε. Οι βολτες μου στην μπλογκογειτονια. Μια αγκαλια κι ενα βλεμμα απο μια καλη φιλη. Ο ηχος του κυματος, ενα βιβλιο. Οι στιγμες που γραφω κειμενα και τραγουδια. Κυριως οι στιγμες με δικους μου ανθρωπους, οπου, οποτε και για οσο!

Ιωάννα είπε...

Γεια σου Μέτα. Πολλές είναι οι ευκαιρίες για να γευτούμε στιγμές ευτυχίας. Αρκεί να έχουμε το χρόνο να σταθούμε και τις απολαύσουμε. Από το μικρό φυλλαράκι που βλέπεις να ξεπετάγεται από το φυτό που θεωρούσες ξεραμένο, μέχρι τους περιπάτους στην ακροθαλασιά ή κάτω από τα δέντρα στους γύρω λόφους. Ένα βροχερό απόγευμα ζωγραφίζοντας με τα παιδιά μέσα στο σπίτι ή φορώντας αδιάβροχα και με ομπρέλες, να παρακολουθούμε τα φύλλα που ταξιδεύουν στους μικρούς "χείμαρους" των πεζοδρομίων.
Αρκεί να μη σε κυνηγάει ο χρόνος.
Είναι και διάφορες εικόνες και περιστατικά που συμβαίνουν απρόοπτα, ακριβώς δίπλα μας που μπορούν να σε χαροποιήσουν αν σταθείς λίγο και τα δεις. Θυμάμαι έντονα ένα πυροσβεστικό που είχε σταματήσει πλησίον ενός υπονόμου. Ένα μικρό πηγαδάκι ανθρώπων της γειτονιάς. Πλησιάσαμε. Πέντε άνδρες της πυροσβεστικής, οι δύο από αυτούς ήταν ήδη, μέσα στον υπόνομο, προσπαθούσαν να βγάλουν έξω τρία γατάκια που είχαν πέσει μέσα. Τα γατάκια σώθηκαν. Οι πυροσβέστες χειροκροτήθηκαν, τα παιδιά μου και εγώ επιστρέψαμε χαρούμενοι στο σπίτι.

Η παρουσία σου δίπλα στη φίλη σου είναι ότι σημαντικότερο και δανείζομαι για σένα από το " Poema a los Amigos", του, Jorge Luis Borges μερικούς στίχους:
"Δεν µπορώ να σου δώσω λύσεις,
για όλα τα προβλήµατα της ζωής,
ούτε έχω απαντήσεις
στις αµφιβολίες ή τους φόβους σου,
αλλά µπορώ να σε ακούσω
και να τα µοιραστώ µαζί σου....
Δεν µπορώ να αποτρέψω τον πόνο σου
όταν κάποια λύπη σου σχίζει την καρδιά,
αλλά µπορώ να κλάψω µαζί σου
και να µαζέψω τα κοµµάτια,
για να τη φτιάξω από την αρχή..."

Σεντόνι ε;
Συγνωωωωωώμηηηη....

Ανώνυμος είπε...

το μπλογκιν εμενα,το διαβασμα και αγαπημενες σειρες λιγο
πανω απ ολα το χαμογελο του παιδιου μου βεβαια
ολη η υπολοιπη ζωη μου ειναι ενα τιποτα

Αγγελικη Ν είπε...

Γεια σου Μέτα! Η αγάπη που έχεις για την φίλη σου θα την βοηθήσει να βρει τις λύσεις της!
Τι μας προσφέρει μικρές στιγμές ευτυχίας? Η δημιουργία νομίζω!

meta είπε...

Καλησπέρα!
Σαφώς με καλύτερη διάθεση από τις προηγούμενες μέρες χαίρομαι που τα λέμε και πάλι.(Και η φίλη μου είναι καλύτερα!)

@Με τα φτερά της ψυχής

Ειρήνη μου δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό αλλά επηρεάζομαι όταν δεν είναι καλά αγαπημένα πρόσωπα και όσο μπορώ και όπου, θέλω να βοηθάω.
Η επαφή με τη φύση πιστεύω είναι αναγκαία για όλους και μας γαληνέυει. Αν και με κρητικές ρίζες δεν έχω μαζέψει ποτέ σαλιγκάρια τα τρώνε και στα μέρη σου;

@Ιλύς του χρόνου

Καλησπέρα Πέλα μου.( Το "κορίτσι μας" με έκανε να χαμογελάσω, πολύ γλυκό)
Η Κυριακή είναι σημαντική μέρα και το να κάτσει η οικογένεια όλη μαζί ΄το επιδιώκω και εγώ όταν είμαι σπίτι, είναι απόλαυση. ΄
Πολύ θα ήθελα να περπατήσω και εγώ δίπλα στη λίμνη αυτή!...

@Γιάννα

Καλή μου τη χάρηκες την Κρήτη έτσι;
Τα βιβλία δεν το συζητώ είναι αγαπημένη ασχολία όταν κοιμούνται τα παιδιά μου. Και αυτό για την ενασχόληση με τον κήπο έχω παρατηρήσει σε δικούς μου ανθρώπους που έχουν ότι τους χαλαρώνει όντως αν και κουραστικό.

@Μαρία Τζιρίτα

Μαρία μου αυτές οι αγκαλίτσες των παιδιών μας είναι απερίγραπτο συναίσθημα και συνάμα ίσως η πιο τρυφερή εκδήλωση αγάπης και η πιο αληθινή.
Σου υπόσχομαι να έρθω εκτός απροόπτου στη εκδήλωση!

@Butterfly

Χριστινάκι ναι η αγάπη πάντα βοηθάει. Δεν ήξερα ότι γράφεις και τραγούδια, πολύ ωραία! Να κάνεις καμιά ανάρτηση με κάποια θα ήταν ωραία!

@Ιωάννα

Καλησπέρα Ιωάννα μου! Μου άρεσε η ιστορία και το αίσιο τέλος με τα γατάκια και πράγματι μικρά απρόοπτα μας δίνουν πολλές φορές χαρά.
Το ποιηματάκι ήταν υπέροχο το έστειλα και στη φίλη μου! Όσο για το "σεντόνι", δε με ενόχλησε καθόλου καλή μου!

@Ψαχασθενή
@Αγγελική Ν

Καλώς ορίσατε θα σας επισκεφτώ προσεχώς!

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα! Μα εχω ανεβασει συχνα πυκνα ποιηματα και τραγουδια!
Αν δεις στις ετικετες Στιχοι, θα τα βρεις...
Τωρα, η μουσικη λιγο δυσκολο να ανεβει...αν τα ηχογραφησω ποτε, θα τα ανεβασω, να δειξω σε ολους τι ψωναρα ειμαι! Χιχι!

meta είπε...

@Butterfly

Και τα βρήκα και διάβασα τα περισσότερα!
Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου και πάλι!Τα τρώμε στιφάδο.
Ωραία η Κρήτη!Πήγα πέρσι το καλοκαίρι στα Χανιά διακοπές και έφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις!
Θα ήθελα να ξαναπάω διακοπές για να δω και την υπόλοιπη Κρήτη!

Καραβάκι είπε...

Μεταξία μου,δεν πρέπει να πιέζεσαι για το ότι δεν μπορείς να κάνεις περισσότερα για την καλή σου φίλη.Κάποιες φορές,ακόμη και η παρουσία μας δίπλα σε έναν άνθρωπο βοηθάει πολύ.Να είσαι δυνατή και θετική για να παίρνει κι εκείνη δύναμη μέσα από σένα.Κι εύχομαι γρήγορα,να λυθεί το πρόβλημα.Υγεία να υπάρχει πάνω από όλα.Τα υπόλοιπα έστω και με κόπο γίνονται.
Όσο για το τι με κάνει ευτυχισμένη στην καθημερινότητα μου... Το να μπορώ να είμαι ήρεμη σε ότι μου συνβαίνει.Αυτό θαρρώ είναι το πιο σημαντικό πια στη ζωή μου.
Την καλημέρα μου.

meta είπε...

@Aza

Καλησπέρα καλή μου. Συμφωνώ σε ότι λες πως όταν έχουμε υγεία όλα τα άλλα είναι δυνατόν να λυθούν. Απλά μερικές φορές σε στενοχωρούν πράγματα και αυτό γίνεται χωρίς να το ελέγχεις.
Η ηρεμία είναι δυνατό όπλο για να αντιμετωπίζεις ότι γίνεται γύρω σου και όσοι καταφέρνουν και τη διατηρούν είναι πολύ τυχεροί.
Τα φιλιά μου!

marianaonice είπε...

Με κάνει ευτυχισμένη όταν νοιώθω την αγάπη των ανθρώπων που αγαπώ, η αγκαλιά της κόρης μου... ένας μικρός περίπατος στο φθινοπωρινό απόγευμα... ένας καφές με μία αγαπημενη φίλη και ζεστή κουβεντούλα... έτσι απλά, καθημερινά πράγματα που αν ξέρει κανείς μπορεί να τα απολαύσει...

Υ.Γ. σου είχα αφήσει ένα σχόλιο και στην προηγούμενη σου ανάρτηση. Δεν ξέρω αν το είδες.
Καλό σου βράδυ!

meta είπε...

@marianaonice

Καλησπέρα Μαριάννα!
Αυτά ακριβώς τα απλά καθημερινά πράγματα προσφέρουν πραγματική ευτυχία. Ο "σκοπός" αυτής της ανάρτησης ήταν να δούμε το πραγματικό νόημα της ζωής και να μη μελαγχολούμε για τα καθημερινά μας προβλήματα.(ισχύει και για μένα αυτό).
Σου απάντησα και στο προηγούμενο καθυστερημένα(άθελά μου).
Καλό σου βράδυ καλή μου.

Aνεμος είπε...

Δε θέλω να γίνω φορτική και να μιλήσω για όλα αυτά που νοιώθω.
ελεος εμεις να δεις ποσο φορτικοι γινομαστε
να γραφεις να βγαζεις τα εσωψυχα σου
αυτο ειναι το bloging

meta είπε...

@ Άνεμος

Σε ευχαριστώ Άνεμε...

Roadartist είπε...

Καλά σου λένε τα παιδιά :)
να γράφεις ότι θέλεις..

Μια βόλτα στη θάλασσα, ή σε άλλα αγαπημένα μέρη, ένα καφεδάκι με αγαπημένα πρόσωπα, ένα καλό βιβλίο, το να ακούσω μουσική, το να περπατώ και να φωτογραφίζω, το να γράφω, μια αγκαλιά.. :) κάποια από αυτά που με ανακουφίζουν.. καλό βράδυ..

meta είπε...

Καλώς ήρθες Roadartist!
Τελικά η ευτυχία βρίσκεται στις μικρές καθημερινές στιγμές γύρω μας, αλήθεια!
Ωραίο ψευδώνυμο έχεις!

Αναγνώστες